Publicaties

Op zoek naar een bepaalde publicatie van het JOP of van de JOP-onderzoekers? Of gewoon interesse in de verschillende JOP-bijdragen die de voorbije jaren zijn verschenen? 

Hier kan je terecht voor een overzicht van de verschillende bijdragen die de voorbije jaren door JOP-onderzoekers zijn uitgebracht. Niet enkel boeken en artikels worden hier opgelijst, maar ook papers en presentaties worden vermeld. De technische rapporten van de verschillende JOP-monitors, de werkingsverslagen en de ‘facts and figures’ zijn hier eveneens vrij te raadplegen. 

Filter op type

Children’s worlds. Een internationale survey naar het welzijn van kinderen tijdens de coronapandemie

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op het algemeen welbevinden van jonge kinderen. Ze voelen zich minder goed in hun vel, hebben minder vertrouwen in de toekomst en zijn minder tevreden over hun leven in het algmeen. Dat blijkt uit onderzoek van het Jeugdonderzoeksplatform (UGent, VUB en KU Leuven) in samenwerking met de HOGENT.

Children’s worlds. Een internationale survey naar het welzijn van kinderen (COVID-19 supplement, 2021). Een overzicht van de eerste resultaten

Jasper Dhoore, Emma Hadermann, Colinda Serie, Jessy Siongers, Filip Van Drogenbroeck, Eva Van Kelecom & Jef Vlegels