Publicaties in In de pers

Op zoek naar een bepaalde publicatie van het JOP of van de JOP-onderzoekers? Of gewoon interesse in de verschillende JOP-bijdragen die de voorbije jaren zijn verschenen? 

Hier kan je terecht voor een overzicht van de verschillende bijdragen die de voorbije jaren door JOP-onderzoekers zijn uitgebracht. Niet enkel boeken en artikels worden hier opgelijst, maar ook papers en presentaties worden vermeld. De technische rapporten van de verschillende JOP-monitors, de werkingsverslagen en de ‘facts and figures’ zijn hier eveneens vrij te raadplegen. 

Filter op type

‘Bezorgde jeugd, strenge jeugd’

Pieter-Jan Borgelioen (Campuskrant)

In de Campuskrant van 27 januari 2016 geeft JOP-onderzoeker Arne De Boeck duiding bij de houding van Vlaamse jongeren tegenover de doodstraf.

‘De jeugd van tegenwoordig bestaat niet meer’

Han Renard (Knack)

In de Knack van 25 november 2015 bespreekt journaliste Han Renard enkele opvallende bevindingen uit het boek 'Divers jong. Over diversiteit bij en tussen jongeren in Vlaanderen'. 

25 november 2015 - de Knack -  De jeugd van tegenwoordig bestaat niet meer

Reeks ‘jongens vs. meisjes’ naar aanleiding van het JOP-boek “Gender(en)”

De Standaard

Alle campagnes voor meer gendergelijkheid ten spijt, blijken de maatschappelijke verwachtingen jongens en meisjes grosso modo nog verschillende kanten op te sturen.

Drie artikels verschenen in De Standaard naar aanleiding van het JOP-boek "Gender(en)":