Databank Jeugdonderzoek

Ben je op zoek naar een bestaand onderzoek over jongeren over een specifiek thema? Wil je een artikel, paper, bachelor- of meesterproef over jongeren schrijven en zoek je interessante studies over je onderwerp? Ben je gewoon geïnteresseerd in het onderzoek dat in Vlaanderen naar jongeren is gebeurd? 

Onze databank bevat momenteel reeds meer dan 2000 referenties naar empirisch onderzoek over jongeren in de brede zin van het woord. De databank krijgt bovendien een 3-maandelijkse update. Je kan zoeken op auteur, op thema of trefwoord of op jaar van publicatie.

Lees wel best eerst de kwaliteitseisen alvorens de databank te raadplegen. Hierin kan je meer informatie vinden over de gehanteerde selectiecriteria van het geïnventariseerde onderzoek.

Ben je op zoek naar jeugdonderzoek dat specifiek betrekking heeft op het thema 'kinderrechten'? In dat geval kan je terecht in de Onderzoeksdatabank van het Kenniscentrum Kinderrechten.

Doorzoek het JOP jeugdonderzoek

Het JOP verzamelt zowel bestaand jeugdonderzoek als eigen data over de leefwereld van Vlaamse jongeren. Op deze website kan je ten eerste op zoek in de databank jeugdonderzoek waarin bestaand Vlaams (en internationaal) onderzoek bij jongeren is geïnventariseerd. Daarnaast kan je in de interactieve JOP-monitor vrij de ruwe gegevens uit de drie Vlaamse JOP-monitors raadplegen en er bovendien enkele beperkte analyses op uitvoeren. Ook de diverse publicaties die in de voorbije periode door JOP-medewerkers zijn geproduceerd kun je op deze website consulteren. 

Heeft u specifieke vragen?

Heb je na het bezoeken van deze website nog bepaalde vragen? Ben je op zoek naar informatie over jeugdonderzoek die je hier niet gevonden hebt? Neem gerust contact met de JOP-onderzoekers of met ons op via dit contactformulier!