Het JeugdOnderzoeksPlatform (JOP) is een interuniversitaire samenwerking tussen UGent, VUB en KU Leuven en staat in voor het ontsluiten van bestaand en eigen jeugdonderzoek (JOP-monitor).

Ben je op zoek naar bestaand jeugdonderzoek in Vlaanderen? Heb je vragen over de leefwereld van Vlaamse jongeren? Ben je een beleidsmaker, een onderzoeker, een jeugdwerker of iemand die in de leefwereld van jongeren geïnteresseerd is? Kom meer te weten op deze website, waar je onze databank jeugdonderzoek, de interactieve JOP-monitor en onze publicaties kan raadplegen. Heb je nog bijkomende vragen? Aarzel niet ons te contacteren.

NL

JOP Actueel

GENERATIE 2030

31 May 2022

Op 7 juni organiseert de Ambrassade GENERATIE 2030. Schrijf je in en zet mee je schouders onder de generatiedoelen rond ruimte, recht op vrije tijd en mentaal welzijn voor kinderen en jongeren. Laat je inspireren door de bijdrage van het Jeugdonderzoeksplatform tijdens de ochtendsessie “Generatie 2030, recht op vrije tijd: waar gaan we voor?”, waarin we schetsen hoe het vandaag staat met het recht op vrije tijd voor alle kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel!

In samenwerking met HoGent voerde het Jeugdonderzoeksplatform het ISCWeB-onderzoek uit naar de impact van de coronapandemie op het welbevinden en het dagelijkse leven van kinderen. Equality Research Collective en HoGent maakten een filmpje waarin kinderen erover vertellen. Je kan het hier bekijken.

Op zoek naar jeugdonderzoek?

Zoek in de databank van Vlaams jeugdonderzoek

Doorzoek het JOP jeugdonderzoek

Het JOP verzamelt zowel bestaand jeugdonderzoek als eigen data over de leefwereld van Vlaamse jongeren. Op deze website kan je ten eerste op zoek in de databank jeugdonderzoek waarin bestaand Vlaams (en internationaal) onderzoek bij jongeren is geïnventariseerd. Daarnaast kan je in de interactieve JOP-monitor vrij de ruwe gegevens uit de drie Vlaamse JOP-monitors raadplegen en er bovendien enkele beperkte analyses op uitvoeren. Ook de diverse publicaties die in de voorbije periode door JOP-medewerkers zijn geproduceerd kun je op deze website consulteren. 

Heeft u specifieke vragen?

Heb je na het bezoeken van deze website nog bepaalde vragen? Ben je op zoek naar informatie over jeugdonderzoek die je hier niet gevonden hebt? Neem gerust contact met de JOP-onderzoekers of met ons op via dit contactformulier!