Het JeugdOnderzoeksPlatform (JOP) is een interuniversitaire samenwerking tussen UGent, VUB en KU Leuven en staat in voor het ontsluiten van bestaand en eigen jeugdonderzoek (JOP-monitor).

Ben je op zoek naar bestaand jeugdonderzoek in Vlaanderen? Heb je vragen over de leefwereld van Vlaamse jongeren? Ben je een beleidsmaker, een onderzoeker, een jeugdwerker of iemand die in de leefwereld van jongeren geïnteresseerd is? Kom meer te weten op deze website, waar je onze databank jeugdonderzoek, de interactieve JOP-monitor en onze publicaties kan raadplegen. Heb je nog bijkomende vragen? Aarzel niet ons te contacteren.

NL

JOP Actueel

Twee van onze reeds verschenen boeken zijn sinds kort opgeladen op onze website. Zowel "Gender(en)" als "Divers jong" zijn toegevoegd aan onze online publicaties. In deze transversale boeken wordt op deze thema's dieper ingegaan, met bijdragen van zowel JOP-medewerkers als externe experten. Deze boeken kan u raadplegen onder de tab "Publicaties"!

Op 12 december verdedigde Annelore Van der Eecken, één van onze onderzoekers, haar doctoraat met als titel "Towards a better understanding of the role of parents in the leisure activities of young people: A study of educational goals and parenting practices". Ze voltooide haar doctoraat onder promotorschap van prof. dr. Lieve Bradt en prof. dr. Bram Spruyt. Een samenvatting kan u hier lezen. Om op termijn Annelore te vervangen zal al vanaf heden Juno Tourne, net afgestuurd in sociaal werk, het Gentse JOP-team vervoegen.

Op zoek naar jeugdonderzoek?

Zoek in de databank van Vlaams jeugdonderzoek

Doorzoek het JOP jeugdonderzoek

Het JOP verzamelt zowel bestaand jeugdonderzoek als eigen data over de leefwereld van Vlaamse jongeren. Op deze website kan je ten eerste op zoek in de databank jeugdonderzoek waarin bestaand Vlaams (en internationaal) onderzoek bij jongeren is geïnventariseerd. Daarnaast kan je in de interactieve JOP-monitor vrij de ruwe gegevens uit de drie Vlaamse JOP-monitors raadplegen en er bovendien enkele beperkte analyses op uitvoeren. Ook de diverse publicaties die in de voorbije periode door JOP-medewerkers zijn geproduceerd kun je op deze website consulteren. 

Heeft u specifieke vragen?

Heb je na het bezoeken van deze website nog bepaalde vragen? Ben je op zoek naar informatie over jeugdonderzoek die je hier niet gevonden hebt? Neem gerust contact met de JOP-onderzoekers of met ons op via dit contactformulier!